Ukrán anzix

Az, hogy Magyarország a Gazprom legvidámabb barakkja és Orbán Viktor Putyin pincsije lenne talán csak a balliberálisok kampányszagú szlogenje. Ámde mindennek cáfolatához szükségünk lenne a paksi atompaktum teljes dokumentációjának ismeretére, amit amúgy titkosítottak vagy tíz évre. A titkosítás pedig mindig a suba alatti mutyi gyanújára ad okot minden gondolkodó honpolgár számára. Így tehát a teljes igazság rejtve marad, vagy csak találgatások tárgyát képezi. Egy azonban biztos: az oroszok krími bevonulását minden európai kormányfő határozottan elítélte, kivéve a mi Viktorunkat. Ő csak a kárpátaljai magyarok iránti szolidaritásról tett megjegyzéseket, miközben a magyar-ukrán határon kóborló őzek látványán merengett…Az orosz agresszor, Putyin nevét még említeni sem merte a magyar szabadságharc máshol – pl. Brüsszelben oly bátorként tündöklő bajnoka.

 

 

Ergo valami lehet a suba alatt. Az Echo Tv elragadtatott szerkesztője már arról „revízionált”, hogy Ukrajna újbóli feldarabolása során a mi nagy keleti testvérünkké nemesedett Putyin visszaadja a Trianon előtti magyarlakta területek „ékkövét”, mármint Vereckét és Kárpátalját az odaszakadt nemzettöredékkel egyetemben. Tehát Putyin a mi jótevőnk, történelmi igazságosztónk. Most 2014-ben. Nagyhatalmi elődeivel ne keressünk párhuzamot, mert az messzire vezetne. Már csak Molotov és Ribbentrop inkarnációját kellene megtalálni, hogy a magyar szélsőjobbon teljes legyen a történelmi igazságtétel illúziója. Szót sem érdemelne a dolog, ha a Jobbiknak esélye sem lenne a kormányzásra az áprilisi választásokat követően. „Pedig De!” – mondhatná Besenyő Pista bá a Holló Színházban.

Egy kormányzásra aspiráló politikai képződmény, a Jobbik – amely nem más, mint a FIDESZ degenerációja, mert nem csupán az ideológiai arany köldökzsinór köti őket össze, hanem Széles Gábor médiabirodalma és a kétharmados hatalomra törekvés is – a legfrissebb közvéleménytesztek szerint „jobbról előz”. A maga húszegynéhány százalékával a magyar és az európai politika számottevő tényezője lehet. A „keleti nyitás” politikájában és az unióellenességben egyaránt megtalálták a közös hangot a kormánypárttal, de mégis meglepő volt az íratlan együttműködési készség a paksi atompaktum kapcsán. Ezek után ne csodálkozzunk azon, hogy a krími orosz annexió ügyében Vona Orbánnal duettben hallgatott, és tartózkodott a keleti Big Brother, Putyin elítélésétől.

 ukrajna0hetek.hu

Az, hogy ez a passzív rezisztencia sokba kerülhet Magyarországnak, nyilván kevésbé érdekli az önmagát nemzetileg legelkötelezettebbnek hirdető grémiumot. Miközben a baloldalinak titulált ellenzéki Összefogást kórusban becsmérlik úton-útfélen, egyfajta konfliktuskerülő kampányt folytatnak egymás iránt. Mintha a Jobbik már osztozna a kormányzás felelősségében, úgy védi a mundér becsületét a paksi atompaktumtól az ukrán bevonulásig bezárólag. Talán még Azerbajdzsánban is kaphatnak némi jutalomfalatot, hiszen nyilvánvalóvá vált, hogy a KÖZGÉP már sikerrel benyomult a baltás gyilkos kiadatása nyomán előállt kedvező befektetői klímának köszönhetően.